4. Medische aspecten

Een aanzienlijk deel van de aandacht voor transgenderissues, met name in de media, gaat over de medische transitie: het geestelijke en lichamelijk proces van een geslachtsbevestigende behandeling. In de introductie- en naslagwerken vind je hier al de nodige informatie over. Dit vakgebied is volop in ontwikkeling, zowel qua diagnosestelling als chirurgische technieken.

Lange tijd gingen bijna alle transgender mensen in Nederland naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Tegenwoordig is er een meer gespreid aanbod, maar een groot probleem zijn de buitensporig lange wachttijden.
Sinds ongeveer twintig jaar is het voor pubers mogelijk om hulp te krijgen in de vorm van puberteitsremmers. Daardoor kunnen degenen die hun lichaam verafschuwen de ontwikkeling op pauze zetten. De behandeling voor kinderen en pubers is niet meer zo omstreden als in het begin, maar blijft soms vragen en dilemma’s opleveren.
.
Wil je meer weten over de medische aspecten van transgender, dan vind je hier de achtergrondinformatie die je nodig hebt.

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA

X