2. Christendom

Het christendom is In Nederland over het algemeen onderverdeeld in twee groepen: De Rooms Katholieke kerk en de Protestantse Kerken. Beide baseren hun kerkelijke leer en levensbeschouwing op de Bijbel.

De grond waarop christenen al dan niet afwijzend staan tegenover homoseksualiteit heeft met een aantal Bijbelse teksten te maken. Er wordt bijvoorbeeld vaak verwezen naar de verwoesting van de steden Sodom en Gomorra (Genesis 19) als Gods minachting voor homoseksuelen. Ook wordt vaak verwezen naar Leviticus (18 : 22): ‘Je mag niet het bed delen met een man zoals met een vrouw, dat is gruwelijk.’

Over beide passages bestaat echter veel discussie over hoe ze geïnterpreteerd moeten worden. Gelukkig lijkt er een beter klimaat te ontstaan binnen meerdere gemeenschappen om het over seksuele en genderdiversiteit te hebben, en komt er bijvoorbeeld ook steeds meer aandacht voor trans personen.

Bovendien zijn er christelijke organisaties voor queer personen, zoals ChristenQueer.

Meer informatie over de omgang van verschillende kerken met seksuele en genderdiversiteit, interpretaties van de Bijbel, en over hoe gelovige queer personen zelf omgaan met het geloof vind je hieronder.

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA

X