Raadplegen op locatie

Dank voor je interesse in de bijzondere IHLIA-collectie. Om het zoeken, vinden en aanvragen van materiaal voor je zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we een aantal dingen op een rijtje gezet.

De collectie van IHLIA bevat zeldzame stukken. Om de collectie te kunnen waarborgen wordt het materiaal NIET uitgeleend en is alleen bij ons op locatie in te zien. We leggen het op aanvraag voor je klaar. De meest gevraagde en recente boeken uit de collectie vind je in onze boekenkasten op het IHLIA-plein (3e verdieping OBA Oosterdok, Amsterdam).

Snel aan de slag

Zoeken en aanvragen

Vraag de documenten (maximaal 12 stuks) eenvoudig aan door in de zoekmachine op de knop ‘voeg toe aan selectielijst’ te drukken en naar ons te mailen. Of stuur je lijst via je eigen e-mail naar info@ihlia.nl  

NB: de selectielijst vind je onder aan de pagina. Zodra we je aanvraag hebben ontvangen, nemen we zsm contact met je op. Minimaal een werkdag later kun je het door jouw aangevraagde materiaal inzien.

Open Up!

De collectie van Open Up! is wel digitaal beschikbaar. Om dit materiaal te kunnen bekijken dien je eerst een IHLIA-account aan te vragen. 

Let op: in verband met privacy- en copyrightkwesties is een deel van de collectie online alleen te bekijken via toegangsniveau 2. Meer informatie vind je op de Open Up!-pagina op deze website.

1.
Raadpleeg de zoekmachine of stel je vraag aan de medewerkers van de IHLIA- informatiebalie

Je kunt ons gehele archief doorzoeken via de online catalogus. Het is een handige zoekomgeving met allerlei toepassingen die je snel naar je gewenste zoekresultaat kan brengen, zoals de hulp van een Homosaurus (trefwoorden) en de mogelijkheid om je resultaten te filteren.

Bovendien kun je meteen een selectie maken (maximaal 12 stuks) van het materiaal dat je wilt inzien en daarna eenvoudig via de mail naar ons opsturen.

Handig om te weten
– Je selectielijst vind je onder aan de pagina van de zoekresultaten.
– Met een IHLIA-account kun je je zoektocht makkelijker maken door zoekopdrachten op te slaan.
– Onze collectie is ook opgenomen in de catalogus van de OBA en AdamNet.

2.
Houd rekening met minimaal 24 uur tussen je verzoek en het inzien van het materiaal

Zodra we je aanvraag hebben ontvangen, nemen we contact met je op. Na bericht van ons duurt het vervolgens minimaal een werkdag voordat je het materiaal kunt inzien. Zo hebben wij voldoende tijd om alles voor je klaar te leggen.

Aanvragen beantwoorden wij altijd, toch geen antwoord van ons ontvangen? Controleer dan even de spamfilter van je e-mail of neem telefonisch contact op.

3.
Bekijk het aangevraagde materiaal bij de IHLIA-informatiebalie

Onze informatiedienstverleners werken uitsluitend op afspraak. Neem contact op via:

Telefoonnummer: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Kun je op de afgesproken tijd toch niet langskomen, geef dit dan z.s.m. aan ons door. Neem altijd je IHLIA-pas mee bij inzage. Heb je de IHLIA-pas nog niet, neem dan een geldig legitimatiebewijs mee (paspoort/ID-kaart/rijbewijs). Het audiovisuele materiaal kan door maximaal twee personen tegelijkertijd worden bekeken/beluisterd.

Menu

Contact

Bezoekadres IHLIA
OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143, 3e verdieping
1011 DL Amsterdam

Tel: 020-5230837
E-mail: info@ihlia.nl

Exposities op het IHLIA-plein
Dagelijks gratis te bezoeken, volg openingstijden OBA

X